Автор: Явор Дачков, Гласове Следвайте ни в ТелеграмАлтернатива за Германия“ настоява за

...
Автор: Явор Дачков, Гласове Следвайте ни в ТелеграмАлтернатива за Германия“ настоява за
Коментари Харесай

Проф. Ротфус от Алтернатива за Германия пред Гласове: САЩ искат да водим тяхната загубена война в Украйна. Време е това да спре

Автор: Явор Дачков, " Гласове "  Следвайте ни в Телеграм

„ Алтернатива за Германия “ упорства за неотложно преустановяване на бойните дейности и реализиране на мир въз основата на договаряния, които регистрират ползите на сигурност на двете страни. Фактът, че немски генерали възнамеряват разрушаването на съветска инфраструктура в сянката на безотговорни политици, демонстрира, че днешните водачи към този момент са не запомнили за какъв брой страдалчество Германия беше виновна преди единствено 80 години. Войната, която Съединени американски щати подготвяха, в този момент се води от немски държавници след тяхното (американското) отдръпване, даже когато наподобява, че към този момент съвсем е изгубена. Това сподели пред " Гласове " и Явор Дачков Проф. Райнер Ротфус от " Алтернатива за Германия ". 

Според него Съединени американски щати стоят и зад взривяването на " Северен поток ", преследвайки две съществени цели: " Съединени американски щати се облагодетелстваха финансово посредством прекалено скъпи доставки на природен газ и също така геополитически, като отслабна оста на съдействие сред Германия и Русия като конкуриращ се център на силата. "

 - Как се отнасяте към определението “крайна десница ”, което демократичните медии и обичайните партии от статуквото използват по ваш адрес? Крайни и рискови ли сте за демокрацията? Има ли хора с нацистки възгледи измежду вашите деятели? Прочетох един слоган на конгрес на “Алтернатива за Германия ” - “Германия, само че естествена ”. Бихте ли описали нормалността, която желаете за Германия и ненормалността, която предизвика този апел? 

- Определението " крайнодясно " в Германия се трансформира в изпразнен от наличие политически девиз. Алтернатива за Германия насочва своята политика без какъвто и да е екстремизъм към ползите на личните си жители. Това се показва, да вземем за пример, и в това, че ние като единствена партия поредно се застъпваме за мир посредством дипломация вместо посредством доставки на оръжие в спора в Украйна. Традиционно такава позиция би била разказана по-скоро като " лява ". В Германия такова външнополитическо искане десетилетия наред беше " обикновено ". Днес поради това политическите ни съперници и " техните " медии ни клеветят като предатели на родината и пропагандисти на Путин. Ние си пожелаваме да върнем една рационална, една " естествена " Германия и желаеме да поемем по този път посредством директна народна власт и референдуми, напълно демократично.

- Социологическите изследвания предвещават съществени промени във властовата настройка на Европейски Съюз и Европейска комисия след изборите. Бихте ли обрисували вероятните сюжети. Кой ще ръководи Европа след
юни? 

- Европейски Съюз се ръководи от комисия, която не е следена от жителите, повлияна от голям брой лобисти, с нея се злоупотребява от голям брой държавни управления, с цел да се наложат неща, които те не желаят непосредствено да постановат на своите жители вкъщи. За страдание, това състояние няма да се промени доста към този момент, даже и еврокритичните партии да могат да удвоят своите мандати в Европейски Съюз Парламента.
 
 - Разследването на гърмежите на “Северен поток ” завърши без резултат. Как си го обяснявате и какви вреди тези гърмежи предизвикаха на немската стопанска система?
 
- Резултатите от следствието евентуално сочат към обвиняванията на Сиймур Хърш и никой не смее да назове виновника, причинителя. Ако имаше отговорен, пред който никой не би трябвало да се опасява, истината от дълго време би ни била показана. Германската стопанска система е почнала своя спад и всеобщо изнасяне на открито, откогато енергийният дефицит, провокиран от гърмежите на Северен поток, закупи заплашителни размери. Този низходящ ураган на индустриалния мотор на Европа ще повлече целия Европейски Съюз надолу, тъй като няма воля у властимащите за съществена промяна на курса.
 
 - Кой би имал интерес да взриви “Северен поток ”?
 
- Съединени американски щати се облагодетелстваха финансово посредством прекалено скъпи доставки на природен газ и също така геополитически, като отслабна оста на съдействие сред Германия и Русия като конкуриращ се център на силата.
 
 - В очите на доста хора Европейски Съюз се е трансформирал в един подизпълнител на американските ползи. Вашият коментар? 

- Този разбор мога единствено да подчертая. Единственото, което отличава европейците от американците е, че те са губещата страна от изолационистката политика на новия „ Западен блок “ под управлението на Съединени американски щати и че те не са в положение да разпознаят въобще това неподходящо състояние.

- Каква е позицията на “Алтернатива за Германия ” за войната в Украйна? Как ще коментирате изтеклите диалози на висшето военно командване на Луфтвафе за подготвяни удари на Кримския мост и изпращане на немски ракети за Украйна? 
 
- „ Алтернатива за Германия “ упорства за неотложно преустановяване на бойните дейности и реализиране на мир въз основата на договаряния, които регистрират ползите на сигурност на двете страни. Фактът, че немски генерали възнамеряват разрушаването на съветска инфраструктура в сянката на безотговорни политици, демонстрира, че днешните водачи към този момент са не запомнили за какъв брой страдалчество Германия беше виновна преди единствено 80 години. Войната, която Съединени американски щати подготвяха, в този момент се води от немски държавници след тяхното (американското) отдръпване, даже когато наподобява, че към този момент съвсем е изгубена. Трябва ли още веднъж половин милион хора да умрат, преди да се осъзнае, че оръжията не могат да донесат мир?

- Преди време Ангела Меркел призна, че Минските съглашения са били тактически ход за печелене на време, а не същинска дипломация, с цел да се печели време за укрепването на украинската войска благодарение на НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз. Какво е вашето мнение по този въпрос?
 
- Критичните наблюдаващи знаеха това още преди Меркел и Оланд обществено да го признаят. Западните геостратези смятаха тази война за неизбежна, с цел да се смаже Русия като съперник. Въпреки това, в противен случай, наподобява, че доверието на Глобалния Юг в Запада е разрушено. BRICS претърпя своя пробив точно след ескалацията на прокси войната на НАТО против Русия, която се води на гърба на украинците.
 
- Какво бихте създали в този момент по украинския въпрос, в случай че участвате в ръководството на Европейския съюз и Германия?

- Както Доналд Тръмп разгласи: Незабавно да стартират почтени договаряния и войната да бъде приключена в границите на 24 часа. Нито един човешки живот повече, нито доставки на оръжие за скритите геополитически ползи на НАТО.

- Зелената договорка удари съществено българската енергетика, която е принудена да затваря работещи мощности в името на идеологически мечти. На нас от някогашния социалистически лагер това ни звучи познато. Как ви звучи на вас. Как си обяснявате безумието Зелена договорка?
 
- Опасно е, в случай че Европа е ръководена единствено от екстремистки идеологии. Останалата част от света работи прагматично. Този останал свят ще бъде стопански и затова геостратегически сполучлив и ще изпревари Европа. Изоставането, породено дълготрайно от неверна политика и изкуствено насъбрано, в никакъв случай няма да бъде наваксано.
 
- Вие бяхте на връх Шипка на Трети март, националния празник на България. Какво видяхте?

- Народът на българите, които обичат родината си и си спомнят за своите корени и исторически другари. Те остават правилни на съветските си другари, даже когато западните „ сътрудници “ оказват напън да ги не помнят и да анулират националния празник в памет на помощта на съветската войска в битката против Османската империя. Единството измежду българите съставлява огромен капацитет за възраждането на тази красива страна и храбър народ.

- Отношенията ви с “Възраждане ” към този момент имат история, въпреки и къса. На какво се дължат връзките посред ви? 
 
- Партията " Възраждане " е в нашето усещане единствената партия в България, която стои на страната на народа. Тя се застъпва за ползите на елементарните жители и залага на референдуми по значими въпроси като присъединението към еврозоната. Фактът, че този референдум беше отхвърлен на българския народ макар събраните над 600,000 подписа, демонстрира кой в действителност ръководи страната - не народът, както би трябвало да бъде в същинска „ народна власт “, което по смисъл значи „ власт на народа “.
 
- Какви са усещанията ви от водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов и какво бихте го посъветвали от опита си на съпротива, която бурно уголемява въздействието си? 

- Костадин Костадинов е човек непосредствен до народа и извънредно просветен. Впечатлен съм какъв брой известен наподобява да е измежду популацията. По време на националния празник той беше заобиколен от щастливо усмихнати хора, които желаеха да си създадат „ селфи “ с него. Това е немислимо за „ естествени “ политици от „ естествената “ класа. Изглежда, че имат потребност от доста полицейска отбрана, до момента в който Костадинов се разхожда без защита из цялата страна. Надявам се и апелирам се политическата
конкуренция в никакъв случай да не се опита да го смъкна с нечестна игра.
 
- Миграцията е тематика номер едно за бъдещето на Европа. Как виждате оправянето с този проблем, откакто Меркел и целия европейски хайлайф пуснаха духа от бутилката. Според мен, окончателно.

- Миграционната рецесия в Европа е резултат от неверна политика и, явно, е мечтана. Държавите на границите на Европа бяха дестабилизирани посредством военни интервенции от НАТО, а хората бяха привлечени от отворените граници и неустоимия магнит на великодушната обществена система, изключително в Германия.
 
- Как си обяснявате, че американските политики на идентичността, по известни тук като джендър идеологията, правата на ЛГБТ и прочие пробиха с такава лекост в Европа и към този момент е неосъществим диалог всъщност без да те обвинят в политическа неучтивост. Ако поставиш обикновения въпрос за биологичността на пола те упрекват в език на омразата. 
 
- Политическите и идеологически водачи на Запада от десетилетия настойчиво работят за премахване на християнските корени на нашата просвета от сърцата на хората. Всички заблуди и обърквания на нашето време са единствено разумна и неизбежна последица от това духовно обезкореняване. BRICS като възходящо управително тяло на света и последващият му Глобален Юг все по-често се смеят на Запада, който заради идеологическа заслепеност към този момент не може да прозре личните си заблуждения.
 
- Има ли цензура в немските огромни малките екрани и други медии и в случай че да, в какво се показва тя.

- Медиите в Германия са официално свободни, само че в действителност служат на ръководещата прослойка. „ Алтернатива за Германия “ е изключена значително от политическите полемики и вести, тъй че популацията да не може да се запознае с нашите причини. За „ Алтернатива за Германия “ се оповестява съвсем единствено, когато могат да бъдат измислени някакви кавги. Това е като футболен мач на стръмен надолнище и с изцяло привързан арбитър.

- Има ли “Алтернатива за Германия ” опция за Европа и каква е тя?

- Нашата „ Алтернатива за Европа “ е Европа на свободни и суверенни отечества, които не престават да си сътрудничат, където може да се реализира обща изгода. Строго се противопоставяме на централизираното ръководство, в случай че то държи стопанската система и обществото в плен на администрация, идеология и в този момент даже в настъпателност по отношение на обособени съседи като настоящия случай с Русия. Европа би трябвало още веднъж да стане оазис на мир и независимост, ние не желаеме „ ЕССР “.

 

Райнер Ротфус е професор по политическа география и проучвания на разрастващите се страни в университета в Тюбинген. От 1998 до 2004 е държавен представител за Латинска Америка, Бенелюкс и Близкия изток в експортния отдел на индустриална компания MEVA Schalungs-Systeme GmbH.

Носител е на премията за мир на град Бауцен за 2018 г. Член е на Германо-индийската парламентарна група и Германо-китайската парламентарна група, заместник-председател на Германо-бразилската парламентарна група.

Роден на 19 април 1971 година във Фройденщат; женен; две деца.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР